17
Novembar

“Sve što sprečava napredak zemlje treba ukloniti”

Published in BiH

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni Hercegovini Erik Nelson ponovio je danas u Sarajevu da političke blokade i nefunkcioniranje državnih institucija obeshrabruju investitore i sprečavaju napredak zemlje.



“Sve što sprečava napredak zemlje treba ukloniti”

 

"Umjesto da BiH vuku unatrag u period iz devedesetih godina, svi lideri u BiH imaju obavezu raditi na tome da zemlja ide naprijed i predano na tome rade", dodao je Nelson.

 

Osvrnuo se na posjete zvaničnika SAD-a Dereka Cholleta koji je savjetnik državnog sekretara te zamjenika pomoćnika državnog sekretara Gabriela Eskobara, koji su se sastali s brojnim bh. zvaničnicima, napominjući da je Chollet donio pismo državnog sekretara Antonyja Blinkena u kojem su istaknuti ciljevi važni za BiH.

 

"Njegova jasna poruka bila je da BiH mora ići naprijed i implementirati reforme, a lideri moraju učestvovati u radu vlade i postići dogovor kojim će omogućiti da zemlja ide naprijed", kazao je Nelson.

 

"Sve ono što sprečava napredak zemlje je nešto što treba ukloniti", dodao je Nelson, "i važno je fokusirati se na važna pitanja i rješavati ih unutar postojećih institucija bilo da se radi o pitanjima ekonomskog napretka, pandemije koronavirusa ili političke krize".

 

(Fena  Foto:SB)

Istočna Bosna