Time će broj destinacija na koje će putnici iz Tuzle moći letjeti avionima kompanije WizzAir, biti povećan na 17, u sedam evropskih zemalja.

 

- Novim linijama ćemo omogućiti bolju ponudu našim putnicima ovdje, ali i dovesti veći broj ljudi u ovaj region i tako kreirati još više poslova i rasta - rekao je Robert Carey predsjednik WizzAira.

 

Avioni će za Milano i Nuremberg letjeti dva puta sedmično, a cijene karata su od 19 eura.

 

- Ova godina po pitanju prevezenih putnika nije na nivou 2019., ali je mnogo bolja od prethodne. Očekujemo da se nastavi rast, a posebno nas raduju posljednja dva mjeseca, jer je pupunjenost aviona na maksimumu - kaže Meris Šabanović v. d. direktor MAT-a.

 

Podsjećamo, WizzAir trenutno iz Tuzle leti u Beč, Friedrchshafen, Memmingen, Dortmund, Basel Mulhouse, Karlsruhe/Baden-Baden, Farnkfurt Hahn, Cologne, Eindhoven, Berlin Brandenburg, Billund, Malmo, Vaxjo, Stockholm Skavsta i Gothenburg.

 

- U planu je da izgradnjom trećeg gatea na MAT-u povećamo kapacitet putnika, što bi omogućilo da se na MAT smjesti i treći bazni avion WizzAira - rekao je kantonalni ministar trgovine, turizma i saobraćaja Hamza Bešić.

 

WizzAir u BiH radi od 2013. godine, a do sada su prevezli više od 1,5 miliona putnika. U BiH zapošljavaju više od 100 ljudi, a uzimajući u obzir i povezane djelatnosti ukupno su kreirali oko 1.120 radnih mjesta.