Osoba M.B. je lišena slobode na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo ”Teško ubistvo“.

 

Osoba M.M. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a RS-a učinio krivično djelo ”Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“.

 

Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste uhapšene osobe i tom prilikom u stanu osobe M.B. pronađen je pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi.

 

U stanu koje koristi osoba M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

 

O lišenju slobode osobe M.B. obaviješten je dežurni sudija Suda Bosne i Hercegovine, a lišenje slobode osobe inicijala M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

 

U daljim aktivnostima sinoć su na području Banje Luke uhapšena još dva policijska službenika MUP-a RS, osobe inicijala P.V. i G.R.

 

Sve osobe će biti saslušane u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tužilaštava, a protiv istih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji.

 

Sva tri policijska službenika bit će suspendovana, navedeno je u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.