Print this page
30
Novembar

Je li Piksi izgubio kontrolu? Haos u taboru Srbije, kruže priče i o tuči igrača

U prvom redu, što se dešava s Dušanom Vlahovićem? Tamošnjim najskupljim napadačem, špicom Juventusa, koji je cijelu utakmicu s Kamerunom odgledao s klupe 

 

Nadolazećeg petka, 1. decembra, nogometna vrsta Srbije igra za njih presudnu utakmicu na SP protiv Švicarske (20.00). Trenutačno, vise “kao luster” i lagano se gleda raspored letova iz Dohe za Beograd. U skupini G, Brazilci su riješili svoje probleme sa 6 bodova iz dvije utakmice, dok se za preostalo jedno mjesto bore sve tri ekipe – Švicarska 3 boda, te Kamerun i Srbija 1.

 

Selektor Srbije, Dragan Stojković nalazi se pod baražnom vatrom fudbalskih stručnjaka, analitičara, te pokojeg novinara. Ne baš puno njih, ako ćemo istini za volju jer se u javnosti još uvijek podgrijava nada da se tonući brod da nekako iščupati iz oluje. Međutim, u traženju razloga nezgodnog trenutka u kojem su se zatekli (osim Stojkovićeve izgubljenosti na klupi tokom sraza s Kamerunom), lagano se provlače i još neka pitanja, pišu Sportske novosti.

 

U prvom redu, što se dešava s Dušanom Vlahovićem? Tamošnjim najskupljim napadačem, špicom Juventusa, koji je cijelu utakmicu s Kamerunom odgledao s klupe. Nakon spomenute utakmice, srbijanski su novinari priupitali Marka Grujića, jednog od njihovih reprezentativaca, što se dešava s Vlahovićem? Protiv Kameruna nula u rubrici minuta u igri, protiv Brazila pola sata. 

 

– Ne znam ima li problema s povredom ili je nešto drugo u pitanju… Nije to pitanje za mene. 

 

Tako je glasio znakovit odgovor Grujića. Jasno, onda su novinari priupitali ponešto selektora Stojkovića na istu temu. 

 

– Vlahović nije bio stopostotno spreman, ali imali smo i dvije prinudne izmjene zbog povreda. To je poremetilo naše ideje da stavimo u igru Luku Jovića (Real Madrid). 

 

Drugim riječima, dok su ga pitali o Vlahoviću, srbijanski selektor je otkrio da mu je opcija bio Jović. Inače, zanimljiva je i ta priča o postocima spremnosti. Poslije Brazila je sam Stojković izjavio. 

 

– Vlahović je prije Brazila bio na 30 posto mogućnosti… 

 

Aha, 30 posto, pa onda i toliko minuta. Neće baš ići, jer ako je istina o tako slaboj pripremljenosti, tada se igrača ni u ludilu ne šalje na teren. Dušan Vlahović je naime povrijeđen još od utakmice Lige prvaka njegovog Juventusa i Benfice. Takav je došao na pripreme reprezentacije, ali ipak imao mjesto na letu za Dohu. 

 

U međuvremenu se oglasio i sam igrač. Vlahović je na svojem Instagram profilu i to prije Kameruna napisao: 

 

– Uvijek spreman. 

 

Očito da Stojković nije mislio tako, te se razložno u srbijanskim medijima provlači lagano pitanje što se dešava između Vlahovića i Stojkovića? Provlače se, ali po društvenim mrežama i doista neprovjerene informacije čak i tobožnjoj svađi, pa i tuči dvojice igrača. No, tu je riječ prosuđujemo, o solidnom traču i ništa više. Međutim, odnos Stojković – Vlahović nije trač. Tu nešto ne valja, to ne kriju ni srbijanski mediji.

Last modified on srijeda, 30 Novembar 2022 14:30