Print this page
12
Juni

Danas na Euru mečevi u tri termina: Na teren izlaze Belgijanci, Danci, Velšani...

Nakon sinoćnjeg spektakularnog otvorenja na rimskom Olimpicu, Evropsko prvenstvo se danas nastavlja sa čak tri utakmice koje se igraju u okviru grupa A i B.

 

Prvi na teren (15:00) će nogometaši Velsa i Švicarske koji su u grupi A zajedno s Italijom i Turskom koji su sinoć odigrali svoj međusobni duel (3:0).
Švicarci su blagi favoriti u ovom duelu koji će se igrati pred maksimalno 35.000 gledatelja na Olimpijskom stadionu u Bakuu. Za razliku od za nijansu manje kvalitetnijih Velšana koji su u posljednje vrijeme igrali u promjenjivoj formi, Švicarci su slavili u posljednjih šest utakmica računajući i mečeve Lige nacija, kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i prijateljske te u odličnom raspoloženju dočekuju današnji duel.

 

GRUPA A


Danska i Finska će u 18 sati otvoriti takmičenje u grupi B u susretu koji će se pred maksimalno 25.000 gledatelja igrati na Parken stadionu u Kopenhagenu. Danska je veliki favorit u ovom meču, a u snagu ove selekcije mogli smo se uvjeriti i nedavno kad su savladali BiH u prijateljskom meču. Finci su uoču prvenstva doživjeli tri vezana poraza u prijateljskim mečevima pa je zaista upitno koliko oni mogu na smotri najboljih.

 

Najzanimljiviju utakmicu prvog dana odigrat će Belgija i Rusija u 21 sat. Ovaj susret se igra na Gazprom Areni u Sankt Peterburgu pred maksimalno 34.000 gledatelja.

 

Belgija je jedan od favorita turnira koji je slavio u sedam od posljednjih devet utakmica uoči Eura. Međutim, imaju određenih problema s povredama pa večeras neće igrati De Bruyne i Witsel. S druge strane, Rusi će biti bez Mostovoya, a uoči prvenstva su igrali u promjenjivoj formi pa su velika nepoznanica za mnoge.

 

Raspored drugog dana Eura:


15:00 / Vels - Švicarska

 

18:00 / Danska - Finska

 

21:00 / Belgija - Rusija

Last modified on subota, 12 Juni 2021 08:47