22
Maj

Kulen-Vakuf: Od svadbenog poklona kupili nove tepihe za cijelu džamiju

Kulen-Vakuf: Od svadbenog poklona kupili nove tepihe za cijelu džamiju
 
Jedna takva pozitivna priča dolazi iz rodnog mjesta prvog reisu-l-uleme Islamske zajednice Hilmi-ef. Hadžiomerovića – Kulen Vakufa pokraj Bihaća.


Kada je mladi bračni par Seferović dogovarao sa svojim imamom Emsadom ef. Sadikovićem šerijatsko vjenčanje nije se uopšte naslućivala jedna dodatna pozitivna priča o kojoj su i tada mladenci intenzivno razmišljali.


 


Naime, Dinela i Esad Seferović su se prije ramazana vjenčali i imali svadbu. Od sredstava koji su dobili na svadbi su kupili nove jednoobrazne tepihe za cijelu džamiju, a tim gestom su podstakli i druge džematlije da se angažuju i prikupe sredstva za klimatizaciju i trakaste zavjese koje su nedostajale u džamiji. 


"Ovo je mali povratnički džemat u kojem živi relativno mali broj ljudi. Nekada razmišljam o smislu našeg postojanja ovdje, ali primjer Dinele i Esada Seferovića i slični njima nam daju toliko samopouzdanje i snagu da opstanemo, da živimo i djelujemo. U svoje ime i u ime džemata im se najiskrenije zahvaljujem. I ne samo na ovoj za nas vrijednoj donaciji, već zbog geste i brige o nama koja nam u ovom psihološkom smislu mnogo znači", istakao je vrijedni imam džemata Kulen-Vakug Emsad-ef. Sadiković, saopćeno je iz Medžlisa IZ Bihać.


 


Seferovići za sebe kažu da ne spadaju u iznimno imućnu porodicu i da su sretni i zadovoljni onim što imaju, a o ovom gestu kojeg su napravili su intenzivno razmišljali od kako su se odlučili na brak i razmišljali o svadbi. 


"Razmišljali smo o tome kako možemo napraviti nešto korisno od novca kojeg ćemo dobiti i na kraju nam se rodila ideja o tome da kupimo nove tepihe za našu džamiju . Umjesto nekog bračnog putovanja ili nekog raskošnog odmora mi smo se odlučili da se trajno ugradimo u vakuf naše džamije i kupimo tepihe za našu džamiju na kojoj će, ako Bog da, brojni vjernici sedždu činiti", istakli su mladenci Seferović.


Ovakvi primjeri su vrijedni naše pažnje, ali i naše dove za ove divne ljude koji unose dodatnu ljepotu u naše ramazanske dane, naveo je N. Horozović iz Medžlisa IZ Bihać.
Last modified on srijeda, 27 Oktobar 2021 22:53

Istočna Bosna