Aktuelno
Četvrtak, 06 Srpanj 2017 21:11    PDF Ispis E-mail
Skup podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću u Banjoj Luci 11. jula

U Banjoj Luci će u utorak, 11. jula ove godine na godišnjicu genocida biti održan skup pod nazivom „Podrška generalu Ratku Mladiću-stop lažima o Srebrenici", a koji organizuje udruženje „Srpski sabor zavetnici".

Banja luka

Portparol Policijske uprave Baja Luka Marija Markanović rekla je da je odobren zahtjev za održavanje skupa, koji će biti održan 11. jula, a okupljeni će sa Trga Krajine ići Gospodskom ulicom do Hrama Hrista Spasitelja.

Jedan od organizatora ovog skupa Srđan Vukojević rekao je da na skupu očekuju oko 300 ljudi.

„Hoćemo da iznesemo istinu o Srebrenici i stradanju srpskih žrtava prije ulaska Vojske Republike Srpske i Mladića. Osim toga ukazaćemo i na manipulaciju brojem žrtava u Srebrenici", istakao je Vukojević.

U Srebrenici će u utorak 11. jula biti ukopano preko 70 žrtava genocida koji je počinjen u julu 1995. godine, kada je ubijeno preko 7.000 muškaraca i dječaka, a preko 40.000 žena, starijih i djece protjerano.

Ratku Mladiću se kao bivšem komandantu Vojske Republike Srpske u Haagu trenutno sudi za genocid u Srebrenici i druge zločine u BiH, a prvostepena presuda se očekuje u novembru.

Do sada pred Haškim tribunalom i Sudom BiH je osuđeno ukupno 43 osobe na oko 600 godina zatvora i tri doživotne kazne za genocid i druge zločine u Srebrenici.

U Banjoj Luci će u utorak, 11. jula ove godine na godišnjicu genocida biti održan skup pod nazivom „Podrška generalu Ratku Mladiću-stop lažima o Srebrenici", a koji organizuje udruženje „Srpski sabor zavetnici". Portparol Policijske uprave Baja Luka Marija Markanović rekla je da je odobren zahtjev za održavanje skupa, koji će biti održan 11. jula, a okupljeni će sa Trga Krajine ići Gospodskom ulicom do Hrama Hrista Spasitelja. Jedan od organizatora ovog skupa Srđan Vukojević rekao je da na skupu očekuju oko 300 ljudi. „Hoćemo da iznesemo istinu o Srebrenici i stradanju srpskih žrtava prije ulaska Vojske Republike Srpske i Mladića. Osim toga ukazaćemo i na manipulaciju brojem žrtava u Srebrenici", istakao je Vukojević. U Srebrenici će u utorak 11. jula biti ukopano preko 70 žrtava genocida koji je počinjen u julu 1995. godine, kada je ubijeno preko 7.000 muškaraca i dječaka, a preko 40.000 žena, starijih i djece protjerano. Ratku Mladiću se kao bivšem komandantu Vojske Republike Srpske u Haagu trenutno sudi za genocid u Srebrenici i druge zločine u BiH, a prvostepena presuda se očekuje u novembru. Do sada pred Haškim tribunalom i Sudom BiH je osuđeno ukupno 43 osobe na oko 600 godina zatvora i tri doživotne kazne za genocid i druge zločine u Srebrenici.