26
Februar

MENSUR PAŠIĆ OSVOJIO ZLATO NA NJEMAČKOM TURNIRU U BRAZILSKOJ JIU-JITSI

Published in Istočna Bosna

Tuzlak Mensur Pašić ostvario je značajan uspjeh na turniru u brazilskoj jiu-jitsi koji je u njemačkom Minhenu održan protekle subote, osvojivši zlato u konkurenciji crnih pojasa.

 

Klix
 

Protekle subote u Minhenu je održano takmičenje u brazilskoj jiu-jitsi “Münich International Open IBJJF Jiu-Jitsu Championship 2020.”, a u konkurenciji crnih pojasa Master 3 Heavy division Tuzlak Mensur Pašić je osvojio prvo mjesto ubjedljivim pobjedama nad brazilskim takmičarima.



Pored Pašića u ovoj konkurenciji su bili još i Brazilci Amilcar Alves Bandeira dos Santos, Alex Sandro Malheiro i Arménio Jorge Moura Cavalcante Neto koje je Tuzlak uspješno savladao.


Pripreme za minulo takmičenje Pašić je obavljao u Tuzli i u Sarajevu, a one su se odvijale od konca prošle godine do samog odlaska u Minhen.



– Lično sam iznenađen postignutim uspjehom, s obzirom na to da sam na turnir otišao prilično narušenog zdravstvenog stanja jer je posljedično jačim pripremama došlo do određenog pada imuniteta. Imao sam izuzetno ozbiljne protivnike koji se pored jiu-jitse bave i MMA-om, tako da mogu reći da sam izuzetno zadovoljan postignutim rezultatom – kazao je Pašić, piše Klix.

Istočna Bosna