24
Februar

ZENIČKI VIJEĆNICI U PETAK RASPRAVLJAJU O BUDŽETU ZA 2020. GODINU

Published in BiH

Redovna sjednica Gradskog vijeća Zenice, na kojoj bi trebao biti usvojen budžet tog grada za 2020. godinu, zakazana je za petak, 28. februara – potvrdila je Feni predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Diana Bešić.

 

Hayat
 
  • Sjednica je zakazana s ciljem da se usvoji budžet pa će na dnevnom redu, uz vijećnička pitanja te usvajanje zapisnika s prethodne sjednice, biti još samo prijedlozi budžeta i odluke o izvršenju budžeta za 2020. godinu – kazala je Bešić.

Podsjeća da je još prošlog ponedjeljka za danas bila zakazala sjednicu GV-a, ali navodi da gradonačelnik Fuad Kasumović nije blagovremeno dostavio potrebna dokumenta, odnosno budžet, pa sjednica danas nije mogla biti ni održana.

 

Kasumović je, kaže Bešić, 22. februara dostavio Prijedlog budžeta pa se sjednica najranije može održati u petak.

 

Podsjećanja radi, Grad Zenica nema usvojenu ni Odluku o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca pa se, od početka februara, nalazi i u finansijskoj blokadi te može izvršavati samo obaveze po vanjskom dugu.

 

 

Prijedlog budžeta već je dva puta bio uvršten na dnevni red GV-a, ali ga je oba puta, prije početka rasprave, povlačio gradonačelnik Kasumović, koji je jedini predlagač budžeta. Vijećnici su, međutim, na sjednici koja je bila održana prije Nove godine, glasali protiv Odluke o privremenom finansiranju, dok jednom nije usvojen dnevni red hitne sjednice, na kojoj je tačka dnevnog reda trebala biti usvajanje tog dokumenta.

Istočna Bosna