19
Januar

CRNOGORSKI MITROPOLIT MIHAILO: Srbi su u Crnoj Gori počinili genocid veći nego u Srebrenici

Published in BiH

Poglavar Crnogorske pravoslavne crkve, arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski Mihailom smatra da su, govoreći u procentima, Srbi su u Crnoj Gori počinili genocid veći nego u Srebrenici.

 

Screenshot
 

On je poručio da je Srpska pravoslavna crkva mitom i korupcijom, tzv. simonijom, kupila samostalnost.

  • SPC je najgora, mrze Islam, za njih je to pasja i lažna vjera. Srpski popovi su u Vatikanu trčali za Papom da ga poljube u ruku – rekao je mitropolit Mihailo gostujući tokom gostovanja na Face TV.

On je komentarišući posljednja dešavanja u Crnoj Gori u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti i imovini SPC-a kazao da je Crnogorska pravoslavna crkva nezadovoljna jer joj je sve uzeto.

  • Odnosi će biti zategnutiji, nije ovo samo pitanje imovine. Srbi hoće da se anulira referendum i Crnu Goru da pripoje Srbiji, pa da imaju izlaz na more. Kad bi Srbija vratila sve što je uzela od Crne Gore, ništa im ne bi ostalo –  kazao je.

Dalje je istakao da se neće dozvoliti da ono što je crnogorsko bude dio Srbije.

 
  • Đukanović je mudar političar, čekao je ovaj momenat kao što je čekao referendum o samostalnosti. Govorili su da sam primio Islam. Nemam nikakvih kontakata sa srpskim episkopima, a neki od njih hoće u CPC, neću ih sve primiti. Ima popova i patrijarha koji su oženjeni, a ima i onih “drugih”. Irinej ima dvoje djece, German je imao djece, a i Pavle. Dačić je rekao da treba oduzimati državljanstvo Crnogorcima, a to rade vrlo mali političari. On je mali Slobo, nije svako Ture za vezira. Srbi su priznali Kosovo i potpisali NATO pakt. Turci su znali cijeniti crnogorsko junaštvo, a i mi njihovo. Kod Srba su i Isus i Bogorodica Srbi, još samo da i poslanika Muhammeda prisvoje – kazao je, između ostalog, mitropolit.

On je poručio da je srbijanski otac nacije Dobrica Ćosić potvrdio da su Srbi sve lažima dobili.

  • Svi vjerujemo u jednog Boga, Allaha. Republika Srpska, država u državi ne može biti, BiH se mora ujediniti. Ljudi će se u BiH ponovo voljeti – izrazio je nadu mitropolit Mihailo.

On je poručio da je prošlo vrijeme ratovi kakvi su se desili ’90-ih godina i da takvog sukoba ne može biti ni u Crnoj Gori između Crnogoraca i Srba, koliko god situacija bila napeta te da Srbija ne smije ništa učiniti Crnoj Gori.

Last modified on nedjelja, 19 Januar 2020 08:59

Istočna Bosna