02
Decembar

ZASTOJ NA NIŠIĆIMA - Sa prvim snijegom stigli i prvi problemi na cestama

Published in BiH

Raskvašenog snijega na kolovozu mjestimično ima na putnim pravcima: Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Vlasenica –Han Pijesak, Turbe-Banja Luka i Teslić Kotor Varoš

 

 

Sniježne padavine koje su u popodnevnim satima najprije zahvatile područje Bosanske krajine, a potom se proširile i na ostatak zemlje, već stvaraju probleme na cestama u BiH.

Problemi sa odvijanjem saobraćaja za teretna vozila već su se pojavili na planinskim prijevojima Makljen, Ivan, Rostovo, Oštrelj, a na pravcu Nišići - Srednje, zbog kamiona koji se popriječio na cesti, saobraća se jednom kolovoznom trakom naizmjenično. 

Raskvašenog snijega na kolovozu mjestimično ima na putnim pravcima: Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Vlasenica –Han Pijesak, Turbe-Banja Luka i Teslić Kotor Varoš.

Magla smanjuje vidljivost na putevima koji od Livna vode ka Kupresu, Glamoču i Drvaru, kao i na području Bihaća, Bosanske Krupe, Cazina i Velike Kladuše.

Zbog niskih temperatura u noćnim i ranim jutarnjim satima iz BiHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na svim dionicama savjetuje se maksimalno oprezna vožnja uz podsjećanje da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Istočna Bosna