23
Novembar

Izetbegović uputio čestitku za Dan državnosti: Prisjetimo se hrabre generacije bh. patriota

Published in BiH

Predsjednik SDA podsjeća da princip ravnopravnosti svih naroda i građana, koji je tada uspostavljen na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu, ostaje trajno opredjeljenje i ključ za funkcioniranje i napredak BiH

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.

- Svaki Dan državnosti prilika je da se s dužnim poštovanjem i osjećajem zahvalnosti prisjetimo hrabre generacije bh. patriota koja se suprotstavila fašističkom zlu i istovremeno uspjela da sačuva teritorijalni integritet naše domovine i obnovi njenu državnost – poručio je Izetbegović.

Predsjednik SDA podsjeća da princip ravnopravnosti svih naroda i građana, koji je tada uspostavljen na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu, ostaje trajno opredjeljenje i ključ za funkcioniranje i napredak BiH.

- I ovog 25. novembra s posebnim pijetetom se trebamo prisjetiti svih bh. patriota koji su u Drugom svjetskom ratu i tokom posljednje agresije položili živote u borbi za BiH i takve principe. Njihova žrtva treba da nam bude trajni podstrek da nastavimo afirmisati zajedništvo i ravnopravnost, jer je to jedini put za izgradnju demokratske, uspješne i funkcionalne BiH, po mjeri svih njenih naroda i građana – navodi se u Izetbegovićevoj čestitki.

Istočna Bosna