16
Novembar

DODIK LJUT KAO RIS: NAKON ŠTO JE IZGUBIO BANJA LUKU, POČEO SA UCJENAMA I PRIJETNJAMA

Published in BiH

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da je potpisan koalicioni sporazum o formiranju većine u Skupštini grada Banja Luka.

 

 

Dodik je naveo da su sporazum potpisali SNSD, Ujedinjena Srpska Nenada Stevandiča, Demos Nedeljka Čubriloviča, Gradski odbor DNS-a i Socijalistička partija, dok Socijalistička partija Srpske to nije učinila i, ukoliko ga ne prihvati, njihovi kadrovi će biti smijenjeni sa funkcija.

 

Dodik je rekao da će danas biti potpisan sporazum i o skupštinskoj većini u Bijeljini.

  • Mi nećemo pokretati smjenu gradonačelnika u prvoj godini, kasnije ćemo vidjeti. Mi smo vodili umjerenu kampanju. Prljava kampanja s njihove strane je zagadila odnose do te mjere da neće biti podržan nijedan prijedlog gradonačelnika, taman da je Einstein”, rekao je nezadovoljni Dodik.

On je zatim najavio kako će obustaviti sve investicije i finansijska sredstva prema gradu Banja Luka s nivoa entiteta RS.

 
  • Mislim da je važno da govorimo jasno. On ima svoje nadležnosti i predstavlja grad, neka se šepuri i radi. Rekao je da će đaci i penzioneri dobiti besplatan gradski prevoz. Neka predloži, podržat ćemo, ali hajde da vidimo kako će to finansirati. Kako će finansirati gradsko grijanje koje smo mi svake godine subvencionirali. Zašto bi to radila RS? Imamo i druge opštine koje treba pomoći. Prekinut ćemo sve investicije s nivoa RS ka Banjoj Luci – poručio je.

Na kraju je kazao da će uzeti biračke spiskove i vidjeti gdje je Stanivuković dobio podršku kako više tim mjestima ne bi davao nikakvu pomoć, piše Klix.

  • Ovo je velika greška onih koji su smatrali tako. Ja im neću oprostiti ovo što su uradili Igoru (Radojičiću). Imam pravo na to kao čovjek. Vidjet ću svako biračko mjesto. Gdje god je dobio gradonačelnik neka on ide rješavati, mi nećemo. Demokratija, eto, evo počinjemo učiti malo od Amerikanaca, šta ćete – navodi se u skandaloznoj izjavi predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH.

Istočna Bosna