24
Oktobar

DRUG PREMINULOG ISPRIČAO ŠTA SE DESILO KOBNE NOĆI: ZAŠTO SU BJEŽALI I KAKO SE DJEČAK SRUŠIO

Published in BiH

A.Ć (15) iz Niša preminuo je u noći između petka i subote oko 1.30 pod neoubičajenim okolnostima.

 

 
 
  • Na osnovu iskaza svedoka potvrđena je činjenica da je dečak bežao ubijeđen da ga goni čovjek sa nožem u ruci. Sigurno je da na tijelu dječaka nisu nađene vidljive povrede i očekuje se rezultat obdukcije, za koji se vjeruje da je dječaka najvjerovatnije izudalo srce. Da li od premora tokom bježanja ili prevelikog straha, ostaje da se vidi – kaže izvor blizak istrazi.

Tragedija se, prema potvrdi istražnih oragana, dogodila oko 1.30 poslije ponoći na uglu ulica Koste Stamenkovića i Vojislava Ilića kada se A. Ć. vraćao iz niškog parka Čair sa drugaricom iz osnovne škole i drugom.

 

Išli su ka centru grada kada su kraj raskrsnice naišli na čovjeka koji je tu zastao i nešto jeo.

Dok smo prolazili moj drug se okrznuo o banderu i opsovao.Tada je reagovao i čovjek koji se tu našao pa je on krenuo ka njemu. Odjednom, čovjek je nešto potegao u ruci. Moj drug je uzviknuo: “Bježi, nije pendrek, to je nož!”, pa smo se svo troje uputili ulicom ka Margeru. Međutim, već iza ugla on je pao.

 
Ilustracija

Čovjek koji je potrčao za nama je nestao pa smo stali. Mislio sam da se naš drug spotakao pa smo stali da ga podignemo ali se on nije pomjerao – izjavio je Đ. K. poslije događaja istražnim organima.

Pozivi u pomoć probudili su stanare okolnih zgrada pa se nekoliko njih okupilo oko tijela dječaka. Hitna pomoć je stigla za manje do pet minuta i ljekar je pokušao da na licu mjesta renimira tinejdžera, a potom su ga sanitetom brzo prevezli da Dječiju kliniku Klinilkog centra U Nišu. Tu je nastavljena renimacija ali mu nije bilo spasa.

Bio je dobro dijete Vršnjakinja koja je bila sa Aleksandrom u društvu i bježala zajedno sa Đ.K. je u šoku, ali se javila njena baka Zorka Stojanović, piše Kurir.rs.

  • Poznavala sam A. Ć, bio je u osnovnoj školi sa mojom unukom. Družili su se godinama, dolazio je kod nas i vrlo pristojno se ponašao. Bio je lijepo vaspitano dijete dijete a kako sam čula od unuke i dobro je učio. Ne znam detalje tog događaja ali sam bila užasnuta kada je poslije ponoći na moja vrata došla policija. Tražili su moju unuku. Skamenila sam se da joj se nije nešto desilo a oni da me uteše rekoše da je s njom sve u redu, već da su zbog njenog druga došli pa sam ih uputila da unuku potraže kod majke – rekla je baka Zorka.

Istočna Bosna