17
Septembar

RAMIĆ U PRIJEDORU: UGOVORI O IZGRADNJI STAMBENIH JEDINICA I ANGAŽMAN PRIPRAVNIKA

Published in BiH

U gradskoj upravi Grada Prijedora upriličeno je potpisivanje ugovora o izgradnji i rekonstrukciji devet stambenih jedinica iz opština/gradova Prijedor, Novi, Kostajnica i Dubica.

 

 

 

Ugovore sa korisnicima su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnici/gradonačelnici navedenih opština/gradova.

  • Danas smo potpisali sa devet porodica ugovore o trajnom stambenom zbrinjavanju. Veliki broj zahtjeva nam pristiže za izgradnju i obnovu kuća što ukazuje da postoji volja za povratkom i proširenjem porodica. Zbog pandemije realiziramo nešto manji broj stambenih jedinica. Vjerujemo da ćemo naredne godine značajniji broj porodica stambeno zbrinuti – kazao je Ramić.

 

Nekoliko povratnika je potpisalo ugovore o obavljanju pripravničkog staža.

  • Kroz projekte koje realiziramo dajemo podršku za prvo zaposlenje, angažman mladih u lokalnim zajednicama je i naš prioritet. Ovih dana širom Bosne i Hercegovine angažujemo mlade ljude koji su završili visoko obrazovanje da bi bili konkurentni na tržištu rad – zaključio je ministar Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Istočna Bosna