12
Avgust

Kakva su očekivanja Tuzla Cityja uoči meča sa Sarajevom?

 

Fudbaleri Tuzla Cityja u trećem kolu Premijer lige BiH u srijedu će gostovati kod ekipe Sarajeva. Nakon dva odigrana kola, sarajevski tim je na četvrtoj, a tuzlanski na petoj poziciji premijerligaške tabele. Treneri oba kluba očekuju dobar meč i borbu svojih momaka.

”Naše sljedeće gostovanje je na Koševu protiv jednog renomiranog protivnika. Svi znate da je Sarajevo jedna od najboljih ekipa u Premijer ligi koja je pretrpjela najmanje promjena u kadru, imali su nekoliko ciljanih dovođenja u svoj tim, što je vjerovatno uticalo na poboljšanje kvaliteta njihovog. Ulaze na debi na Koševi sa četiri boda iz dva gostovanja, što je veoma dobro. Mi smo ekipa koja je iz različitih razloga još uvijek ekipa u izgradnji, svakakog dana smo sve bolji. Dolazimo i mi nakon jedne važne pobjede sa Krupom, i učinit ćemo sve da sa Koševa donesemo bodove koji su nam važni i za naš integritet i za nastavak prvenstva”, kaže Zlatan Nalić, šef Stručnog štaba FK Tuzla City.

Vinko Marinović šef Stručnog štaba FK Sarajevo ističe da će ovo biti teška utakmica.

”Naravno da će to biti još teža utakmica nego ova sa Mladosti, ali morat ćemo se podići i odigrati jednu kvalitetniju utakmicu, kako bi popravili dojam od ove utakmice koju smo igrali prije nekoliko dana”, navodi Marinović.

Istočna Bosna