12
Mart

Francuski mediji: EURO će biti odgođen za sljedeće ljeto

 
Francuski mediji: EURO će biti odgođen za sljedeće ljeto
 

Ugledni francuski sportski dnevnik L’Equipe objavio je kako će Europsko nogometno prvenstvo, koje se ovoga ljeta trebalo održati u 12 gradova u 12 zemalja, biti odgođeno za godinu dana zbog epidemija koronavirusa.

U ovakvim okolnostima u kojima se ne zna kada će i hoće li uopće biti završena nacionalna prvenstva te uz činjenicu da se virus širi i u nekim zemljama koje bi trebale organizirati EP, bilo je gotovo izvjesno da se isto neće moći organizirati, a da jamči potpunu zdravstvenu sigurnost sudionicima i navijačima.

 

"U ovom trenutku čini se neizbježnim da će EURO 2020. morati odgoditi, a s obzirom da se radi o turniru u nekoliko različitih zemalja diljem Europe, bilo bi pametno odgoditi ga do sljedećeg ljeta", prenosi Hina pisanje francuskih novina.

 

L'Equipe tvrdi da je odluka već donesena, jer se očekuje da će UEFA objaviti da će EURO 2020. postati EURO 2021.

 

Europsko prvenstvo trebalo bi početi 12. lipnja ove godine utakmicom između Turske i Italije u Rimu.

 

UEFA je najavila kako će se sljedećeg utorka održati velika video konferencija s čelnicima svih 55 zemalja članica te predstavnicima ECA-e, FIFPro-a i europskih liga kako bi se razgovaralo o daljnjim koracima koje će europski nogomet poduzeti u kontekstu pandemije novog koronavirusa, a na temu domaćih i europskih klupskih natjecanja, kao i EURA 2020.

 

Usto je krovna europska nogometna organizacija u utorak donijela odluku kako do daljnjega odgađa sve predstojeće turnire elitnih kola kvalifikacija za europska prvenstva u uzrastima do 17 i do 19 godina, a koji su se trebali održavati tijekom sljedećih mjesec dana.

 

Zbog koronavirusa nogometna prvenstva prekinuta se u velikom broju europskih zemalja. Pored Bosne i Hercegovine, nogomet se sljedećih dana neće igrati u Italiji, Španjolskoj, Nizozemskoj, Austriji, Švicarskoj,ko Češkoj, Hrvatskoj, Portugalu…



 FENA

 

Istočna Bosna