24
Februar

ADEM FETAHOVIĆ POBJEDNIK JOŠ JEDNOG BOKSERSKOG TURNIRA

Sarajevski bokser Adem Fetahović osvojio je prvo mjesto na “Trećem Europa kupu”, održanom proteklog vikenda u Bijeljini, na kojem je učestvovalo 117 boksera iz 16 zemalja. Adem je pobijedio u prvom kolu protivnika iz Slovenije, pa Srbije i onda predstavnika Rusije Sergeya Sobilinskya u finalu , koji je bio Evropski prvak 2017. godine.

 

 

Piše: Omar Švrakić

 

Ovo je bio posljedni turnir i test pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji će se održati u Londonu početkom marta ove godine.

 

Adem je dobitnik priznanja ista godine za 2018.godinu, a za 2017.godinu proglašen je za najboljeg boksera Regionalne bokserske lige. Dobitnik je raznih priznanja i jedan od najvećih talenata bosanskohercegovačkog a.

 

 

Ademov otac i trener Almedin Fetahović dobitnik je prve u historiji zlatne medalje za Bosnu i Hercegovinu na međunarodnim takmičenjima, a donio je zlatnu medalju sa Mediteranskih igara u Francuskoj, u jeku agresije na BiH 1993.godine. Tada je u finalu pobijedio Malika Beyleroglua iz Turske. Prije toga bio je šampion Jugoslavije 1989.godine u welterweight kategoriji (od 63 do 67 kilograma).

Last modified on ponedjeljak, 24 Februar 2020 17:55

Istočna Bosna