05
Septembar

ITALIJANSKI MEDIJI SE NAKLONILI DIJAMANTU: ‘COMANDANTE’ DŽEKO IGRAČ UTAKMICE

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko najbolji je igrač utakmice prvog kola Lige nacija u kojoj su sinoć u Firenci bodove podijelile Azzurri i Zmajevi.

 

 

 

Tako barem misle novinari i udrednici italijanskog sportskog lista Gazzetta dello Sport, kojeg smatraju najuglednijim na Apeninima.

 

Džeko, kojeg je Gazzetta opisala riječima “cmoandante”, jasno apostrofirajući njegovu esencijalnost za naš nacionaln tim, za svoj nastup dobio je ocjenu 7, dok je debitant Branimir Cipetić označen kao najslabiji igrač u sastavu BiH u meču koji je odigran u petak navečer na stadionu “Artemio Franchi”.

 

Ovako je Gazzetta dello Sport ocijenila Zmajeve: Šehić (6,5), Cipetić (5), Šunjić (6,5), Saničanin (6), Kolašinac (5,5), Cimirot (6), Hadžiahmetović (5,5), Gojak (6,5), Višća (5,5), Hodžić (6), Džeko (7).

 

Italijiani su Bajevića za debi ocijenili sa “šesticom”. Identičnu ocjenu dobio je i njegov kolega Mancini, dok je najbolji u redovima Azzurra prema mišljenju Gazzette bio Barella s ocjenom 6,5. Najslabiji bio je Belotti.

 

Istočna Bosna